Hvad betyder IP-certificering?

På vores hjemmeside vil du falde over specifikationer som IP67 certificering, men hvad betyder det egentlig? Når et produkt er IP-certificeret, er det et begreb for hvor meget støv, skidt, vand og andre væsker produktet kan holde til.

IP-certificering fortæller dig om produktet er støv og vandafvisende, og i hvilken grad. Koden for IP-certificering ses på forstavelsen som er IP, hvor der efterfølgende vil være to tal. Det kan f.eks. være IP67 eller IP68. Det første tal efter IP fortæller hvor godt beskyttet produktet er mod faste objekter som støv og andet skidt. Det andet tal fortæller hvor godt beskyttet produktet er mod flydende objekter som vand, fugt og lignende væsker.

Når det kommer til det første tal efter IP, altså det tal som omhandler støv mm. Så måler vi i niveauer der hedder 1-6, hvilket betyder at jo højere tallet er, jo bedre beskyttelse. Det maksimale beskyttelses-niveau er 6, og det laveste er 1. Når det kommer til det andet tal går beskyttelses-niveauerne fra 1-8, hvor 8 er det højeste niveau. Et produkt med den bedste IP-certificering kan derfor højest være IP68.

Hvor meget kan mit smartwatch så holde til?

Kan dit smartwatch holde til en løbetur i regnen? Kan mit smartwatch holde til at blive tabt i toilettet? Der er en forskel på om uret er certificeret til at være vandafvisende, eller om det er certificeret til at være vandtæt. Hvis dit ur er vandafvisende, kan det godt holde til en løbetur i regnen, men ikke til at blive tabt i toilettet. Nedenunder kan du se i tabellen hvor godt dit produkt er beskyttet ud fra de enkle tal. Den første sølje viser niveauerne for faste objekter som støv, og anden sølje viser niveauerne for flydende objekter som vand.