Hvad betyder de tekniske ord og sætninger?

Når det kommer til ord og sætninger indenfor teknik, så kan det sommetider være svært at navigere rundt i hvad betydningen af, de forskellige ord og sætninger betyder. Vi anvender en hel masse tekniske ord under vores beskrivelser til de forskellige produkter vi tilbyder. For at gøre det en smule nemmere for dig, har vi lavet vores egen ordbog, som beskriver betydningen af de ord, som du kan støde på her på hjemmesiden.

Android og IOS:

Android er et styresystem som mange telefoner benytter. Telefoner som benytter et android styresystem er bl.a. Samsung, Huawei og LG. Hvis du er i tvivl om din telefon kører med android, kan du altid spørge din udbyder. IOS er det styresystem som Apple bruger. Det vil sige at har du en iPhone, så har du et IOS styresystem.

GB:

Når vi bruger ordet GB er det en betegnelse for hukommelse. Det vil sige at et ur kan have eksempelvis 4GB, 2GB eller noget helt tredje. GB er hvor meget du kan gemme på dit ur, også kaldt lageringsplads.

RAM:

RAM er en betegnelse for arbejdshukommelse. Når du anvender dit ur, opbevarer uret information om hvilke programmer du eksempelvis anvender. Man kan godt sige at RAM er et opbevaringssted for dine data. RAM holder på måde tingene sammen, sådan at du hurtigt kan navigere rundt i de forskellige systemer på uret. RAM måles i MB, så når du støder på 512MB under information, betyder tallet hvor mange MB RAM uret indeholder. Nu større kapacitet af RAM uret har, nu hurtigere kører de programmer som du anvender.

mAh:

Du kan under batteri støde på en betegnelse som hedder mAh. Betegnelsen mAh står for milli-Ampere-hour, og jo større tallet der står foran mAh er, jo længere vil dit ur holde batteritid.

Bluetooth:

Når du shopper rundt på vores hjemmeside, har vi angivet om uret indeholder bluetooth. Du kan blive mødt af en information der fortæller om bluetooth versionen, som sidder i det pågældende ur. Det er beskrevet som bluetooth 4.0 eller bluetooth 4.2 f.eks. Tallet er en betegnelse for hvilken version, altså udgave der sidder i uret. Nu højere tallet er, nu nyere er versionen af den bluetooth forbindelse som sidder i uret. Fra bluetooth 4.0 og op efter, får du en bluetooth enhed som har en større rækkevidde, og bruge mere strøm end de forrige versioner. Det kan godt blive en lille smule teknisk, og for den almindelige forbruger har det ikke den største betydning. Alle bluetooth versioner giver dig de samme muligheder for kommunikation mellem forskellige enheder.

Display/ skærm type:

Vores urer har forskellige skærmtyper, og nedenstående vil hjælpe dig til at, forstå hvad de forskellige skærmtyper er kendt for.

LCD: LCD-skærm består af flydende krystaller, og er ofte billigere end andre display typer. Med LCD får du en udmærket billedkvalitet på dit ur, og LCD display giver dig ofte rigtig meget for pengene.

LED: Med en LED-skærm kan du forvente et skarpt billede på dit ur. Billedkvaliteten på LED display, er skarpere end LCD display. LED består af lysdioder, og du vil ofte opleve at LED skærme er en lille smule dyre.

OLED: OLED også kaldt AMOLED fungere på en lidt anden måde end LCD og LED. I stedet for at lyset skal igennem en række filtre og flydende krystaller, så er OLED et stykke specielt plastik, som der selv udsender lyset. Typisk vil OLED skærme være tyndere, da OLED ikke har brug for bagbelysning. OLED skærmen er også kendt for at være enorm hurtig, og hver pixel i en OLED skærm kan skifte farve så hurtigt, at du undgår små sløringer på din skærm.

Super AMOLED: Er en nyere teknologi, som giver dig en høj opløsning, Samtidig har super AMOLED skærmen et lavere strømforbrug, da skærmen består af tre sub-pixels som kan tændes og slukkes individuelt. Lige som OLED, så er super AMOLED også typisk enorm hurtig.

Megapixel: Megapixel er betegnelsen for de pixels som sidder i et kamera. Nogle af vores ure indeholder et kamera, og her er det megapixel som er med til at afgøre kvaliteten af billederne du tager. Pixel er de små prikker, som udgør hvordan dit billede bliver. Nu flere pixel et billede indeholder, nu mere virkeligt vil billedet være. Pixel er med til at afgøre hvor høj en opløsning billedet har, og nu større opløsning billedet har, nu skarpere vil du se billedet. For at du kan få en høj opløsning på dine billeder, så kræver det at kameraet har mange megapixel. Så alt i alt er megapixel en betegnelse for kvaliteten af de billeder du tager.

Processor: I alle vores ure sidder der en processor, som udgør et vigtigt stykke arbejde i dit ur. Processoren i dit ur er med til at, afgør hvor hurtigt dit ur arbejder. På vores hjemmeside vil du ofte støde på GHz under processor. GHz står hvor gigahertz, og bruges til at angive hvor hurtig processoren er. Udover GHz så findes der forskellige slags processer.

Dual core: En dual core processor er typisk et billigere produkt, som indeholder to CPU’er der laver de tekniske beregninger for at dit ur kører. Der er altså i en dual core processor to CPU-kerner, som er fundament for at dit ur kan bruges. De to CPU’ gør blandt andet at, du kan have flere programmer kørende, og at du kan skifte mellem de programmer du bruger.

Quad core: Quad core processoren indeholder tre CPU-kerner I stedet for to. Quad core er ikke nødvendigvis bedre end dual core er, selvom den indeholder dobbelt så mange CPU-kerner. Den samlet hastighed på en processor, ligger i størrelsen på GHz.