Her er 9 ting du bør vide, før du køber.

 

1. Batterikapacitet

Når du vælger et GPS-ur til dit barn, er levetiden på batteriet en vigtig faktor. Afhængigt af hvor mange funktioner et ur har, varierer behovet for batterikapacitet. Batterikapaciteten måles i noget, der hedder mAh og er et akronym for milli Ampere timer, som viser kapaciteten af et batteri. Jo flere funktioner og finesser et ur har, desto højere batterikapacitet vil du at uret skal have. Et gennemsnitligt GPS-ur skal være mellem 350-730 maH, hvilket kan være et godt sted at starte, når du foretager dit valg.

2. Vandtæt eller ikke?

For dem af jer, der køber et GPS-ur til dit barn, bør du vælge et ur, der er vandtæt eller vandafvisende for at minimere risikoen for at uret bliver ødelagt, når barnet leger udendørs. Hvor vandtæt eller vandafvisende et ur måles i densitet, er navngivet i forskellige IP-skalaer. Når du taler om støv og snavs, rapporterer du det på en skala fra 1-6, hvor 6 er det maksimale beskyttelsesniveau. Det samme gælder vandtæthed, der måles i skala 1-8, hvor 8 er det højeste niveau. Med andre ord kan et ur højst have IP68. Når du køber et GPS ur til børn fra os, giver vi altid en klar forklaring på, hvor meget vand et børne ur kan tåle.

 

3. Vil du gerne kunne foretage videoopkald?

Et GPS-ur til børn kan have mange smarte funktioner, herunder videoopkald. For mange forældre kan det føles som en trøst at kunne ringe til barnet via videoopkald, når de er ude og leger. Hvis du er en af dem, bør du tænke på at lede efter GPS-ure, der er kompatible med 4G-netværk. Hvis det ikke er kompatibelt med 4G, fungerer det ikke udenfor dit Wi-Fi-netværk.

 

4. Størrelsen af uret?

Hvor stort skal uret være, og hvor meget kan det veje? Dette spørgsmål er nemmest at besvare, hvis du udgår fra dit børns alder. Et mindre børn med lille håndled vil sandsynligvis blive forstyrret af et alt for klodsete ur på håndleden. Vores tip er, at du studerer dit barns håndled og derefter kigge efter ure, der har en god størrelse i forhold til dit barn. Det er vigtigt at måle størrelsen af selve urkassen, dvs den faktiske omkreds af uret liggende på håndleddet og vægten af uret.

 

5. Positionering af uret

Der er 3 måder at finde en position på et GPS-ur til børn. Enten gøres det via LBS (telefonmast) GPS eller wifi. Nogle ure indeholder alle tre funktionsmuligheder, medens andre kun har en eller to af funktionerne. Når du vælger et ur, er det derfor en god ide at tænke på disse tre positionsfunktioner:

  • LBS (telefon mast) – LBS er en funktion, der sparker i, når uret er i mangel af GPS-signal, og i stedet positionerer i henhold til den såkaldte Location Based Signal. Det betyder, at uret beregner sin position baseret på nærmeste mast, som kan være 100 m eller 1 km væk. Med andre ord måler du urets position, og dermed dit barn, i forhold til hvilken mast de var vid senest. Når uret udgår fra en telefonmast, betyder det også, at uret ikke har samme præcision i sin placeringsvurdering.
  • Wifi – Når uret opretter forbindelse til et netværk sender det sin placering ud gennem det
  • GPS – Når et ur har en fungerende GPS, udsender uret oplysninger om placering i realtid hele tiden, eller når det beder om det.

 

6. Kamera eller ikke?

GPS-ure kommer både med og uden et kamera. Med et kamera kan du som forælder sende billeder til dit børns ur og også modtage billeder fra dit barn. Hvad kan være godt at kigge efter, er kvaliteten af kameraet, der er indbygget i GPS-uret målt i MP, megapixel.

 

7. Underholdning

Afhængigt af hvor avanceret GPS-uret skal være, kan nogle avancerede GPS-børneure have indbyggede belønningsfunktioner, der giver forældre mulighed for at sende belønninger til deres børn. Dette kan for eksempel være, hvis barnet når et vist aktivitetsniveau. Derefter kan du som forælder sende en meddelelse, som børnet kender til, hvilket vil være som en belønning. Derudover har nogle GPS-ure forskellige spilmuligheder og aktiviteter, såsom underholdende spil og matematiske tests.

Samlet set tilbyder et GPS-børneur forældre og børn mange muligheder, både med hensyn til kontakt, sikkerhed og underholdning. Det skal naturligvis også nævnes, at uret skal bruges som en hjælp og ikke som en kontrol- og overvågningsenhed af barnet.

 

8. 2G, 3G eller 4G

Avancerede GPS-ure til børn er normalt altid kompatible med et 2G-, 3G- eller 4G-netværk. Det betyder, at du som forælder kan få placeringsoplysninger i realtid i stedet for at de bliver forsinket og kun sendt ud, når barnet er ved siden af en mast (LBS), eller når barnet er tilsluttet på et Wi-Fi. Hvad kan være godt at vide, er, at 2G-only ure er langsommere og ikke så pålidelige som 3G eller 4G.

 

9. Skærm med berøringsfunktion

Nogle GPS-ure til børn leveres med avancerede berøringsskærme. Fordelen ved disse forskrækkelser er, at børn lettere kan håndtere indgående opkald, hurtigt ringe tilbage til dig, sms’e dig eller tage et billede med et tryk på en knap på skærmen. Hvad du skal kigge efter og sammenligne her, er størrelsen på de skærme, der kan variere.