Vælg det rigtige fitness eller aktivitets ur til dit behov

Fitness ure og aktivitetsure er blevet utrolige populære, og det er der god grund til! Måske har du selv overvejet at anskaffe dig et ur som du kan bruge til din træning. Men ved du hvad du skal kigge efter, og hvilket ur der passer til dit behov? Det kan være svært at finde ud af, for markedet for fitness og aktivitetsure er stort, og de indeholder alle forskellige funktioner. Denne simple lille guide hjælper dig til at finde ud af, hvilket ur du skal anskaffe dig.

Til styrketræning og crossfit

Er du en af dem som styrketræner eller dyrker crossfit, og ønsker at tracke din tid i centeret? Når du kigger efter fitness ure til din træning, er det vigtigt at du kigger efter ure som, opfylder dine behov. Et ur som kan måle din puls, altså en pulsmåler som er indbygget i uret, vil være en fordel for dig som styrketræner og dyrker crossfit. På den måde kan du hele tiden følge dine puls, og hvor hårdt du anstrenger dig. Indbygget aktivitetstracker er også et must for dig som styrketræner eller dyrker crossfit. Aktivitetstrackeren måler hvor mange kalorier du har forbrændt i løbet af din træning. Hvis du er en af dem som også fokusere på hvordan du restituere, så kan du med fordel vælge et fitness ur som indeholder en søvnmonitor. Søvnmonitoren er i stand til at registrere din søvnkvalitet og søvnmængde, hvilket har en kæmpe effekt på hvordan din krop restituere. Så vælg et ur som kan måle din puls, tracke din aktivitet og din søvn. Til sidst skal du selvfølgelig vælge et ur som er kompatibel med din mobils mærke.

Til løb og cykling

Løb og cykling ude i naturen stiller nogle krav, til hvilket ur du har brug for. Det bedste råd er at, vælge et ur som er vandtæt. For selvom du måske ikke syntes at, det er det sjoveste at løbe eller cykle i regnvejr, så kan du ikke undgå at det kan blive en lille smule vådt. Du vil formentlig gerne have et ur som er holdbart, og derfor skal du i den situation vælge et ur som er vandtæt eller i hvert fald som minimum vandafvisende. Er der situationer hvor du er løber eller cykler i længere tid? Vælg et ur som har lang batteritid. Nogle ure har kort batteritid, andre har lang batteritid. Du kan med fordel drage nytte af et ur med lang batteritid! Indbygget GPS er noget som langt de fleste, som løber eller cykler fortrækker. Du kan finde masser af ure med GPS indbygget, hvilket giver dig mulighed for at tracke dine router. Vandtæt/ vandafvisende, lang batteritid og indbygget GPS er de ting du skal kigge efter i et ur, når du skal bruge dit ur til løb og cykling.

Til hverdag

Rigtige mange benytter aktivitetsure som en hel almindelig hverdags ting. Du har måske hørt at, eksperter råder alle til at gå 10.000 skridt om dagen. Du kan få ure som indeholder skridttæller, så de hver eneste dag kan se hvor mange skridt du har gået. Sommetider kan man godt føle at, man ikke får rørt sig nok. Men hvis du brugte et ur med skridttæller, vil det nok komme bag på dig hvor mange skridt du i virkeligheden går hver eneste dag. Det kan være sjovt at følge med i, og det er typisk en lille konkurrence man har med sig selv, om hvor mange skridt man får gået til hverdag. Udover en skridttæller kan du få aktivitetsure, som også indeholder notifikationer. Det betyder at, når du har koblet din mobil til uret, vil du modtage beskeder og opkald direkte på uret også. Så hvis du er en af dem som ikke altid har mobilen i lommen, kan omverden stadig komme i kontakt med dig så længe du bærer dit ur. Det er smart! Til hverdagsbrug skal du lede efter et ur som har skridttæller og kan modtage notifikationer. Du skal selvfølgelig også sørger for at, købe et ur som er kompatibel med din mobils mærke.