1. Brug uret som en erstatning til en telefon

Mange forældre sidder i et dilemma mellem at udstyre sit barn med en telefon, typisk en smartphone med mange funktioner eller ej. Med et børneur som understøtter GSM simkort behøver du ikke længere at bekymre dig om overvejelsen om udstyre barnet med en dyr telefon, med bekymring om at barnet smider telefonen væk eller bruger den uden jeres opsyn.

Mange GPS-ure understøtter GSM-simkort. Det betyder, at dit barn får en lille mobil telefon rundt om håndleddet uden at det falder af. Samtidig er et ur med GPS til børn en meget billigere investering en end smartphone.

De fleste ure kan foretage stemmeopkald (almindelig opkald), og en del også sende tekstbeskeder. Derudover er der de mere avanceret GPS ure som understøtter videoopkald, så du som forældre altid kan være orienteret om hvad der sker i barnets omgivelser ved at foretage et video opkald.

Derudover har nogle ure også et autosvar funktion som kan indstilles efter bestemte tidspunkter, denne funktion fungerer fint til de mindre børn som kan have svært ved at betjene et digitalt ur.

 

4. Opret GeoFence – et afgrænset område

Du kan igennem børneurets fjernstyrings funktion – GeoFence, definere et afgrænset radius eller sikkerhedszone som du ønsker at dit barn skal forblive indenfor. Det kan være et område omkring skolen, idrætsklubben, legeområdet mv..

Det fungerer således at når dit barn forlader jeres foruddefineret afgrænset område eller sikkerhedszone, sendes der øjeblikkeligt en anmeldelse til forældrenes telefon. Du kan derefter som forældre reagere ved at ringe op til uret og dermed komme i kontakt med dit barn.

Denne funktion giver forældrene en vis ro i de er orienteret om hvor deres barn befinder sig, mens man er på arbejde mv..

 

3. Få lokalisations information i Realtid

Når du har købt et GPS armbåndsur til dit barn har du samtidig fået muligheden for at blive orienteret om hvor dit barn befinder sig. GPS funktionen fungerer på den måde at du via en app kan se barnets lokation typisk indenfor 5-10 meters radius.
Der er mange forskellige anvendelsesmuligheder med en GPS funktion, det kan være at du løbende vil orientere dig om hvor barnet befinder sig eller når man er i ukendte områder som eksempelvis ferie eller udflugter og f.eks. i områder med mange mennesker som festivaler, koncerter etc..

Hvordan fungerer så lokaliseringsfunktionen? Urene har som oftes 2-3 sporings metoder som supplerer eller overtager hinandens metoder. Disse funktioner er GPS, Wifi og LBS. GPS funktionen er som vi alle kender det, lokalitetsinformation igennem satellitter, som er den mest præcise lokaliseringsmetode. GPS funktioner, kan afhængig af urets kvalitet give et lokalitets præcision på mellem 5-25 m radius. Uret Wifi funktion kobler sig til den nærmeste wifi station hvis GPS funktionen har svært ved at fange signal til uret, det giver typisk en præcision mellem 20-100m.  Den sidste instans som er den svageste lokations information (100-1000m), er LBS funktionen som gør at uret finder den nærmeste telefonmast for at sende lokation.

Det som forringer GPS signal er typisk tætbebygget områder der gør det svært for uret at sende signal, man kan ikke sammenligne GPS´en i ens mobiltelefon med et ur, det skyldes størrelses forskellen hvor en telefon er udstyret med et kraftigere batteri og bedre chip.

 

4. Aktivitetshistorik

Mange GPS børneure har også funktioner som tæller barnets aktiviteter hvad angår, løb, trin, omgange i tid. Det er en god gave til dit aktive eller inaktive barn som kan spore sin daglige aktivitet og du som forældre er orienteret om dit barns dagligdag.

Disse funktioner kan bruges som incitament programmer til dit barn ifht. Således at barnet bevæger sig nok i sin hverdag. Det kan også bruges som et underholdningsværktøj hvor barnet kan konkurrere med sig selv eller andre børn.

 

5. Mulighed for at tage billeder

Vil du give dit barn mulighed for at dele oplevelser med dig, ved at barnet kan tage et billede af et interessant øjeblik?

Der er efterhånden flere ure som er udstyret med et kamera i forskellige pixel kvaliteter, som gør uret mere interessant for barnet at benytte.

 

6. SOS opkald

Det sker tit at dit barn får brug for at tale med en forældre hvis der opstår en lille konflikt eller har været udsat for et lille fald eller lign.. Et børneur giver barnet en unik mulighed for at komme i kontakt med en forældre og dele sin oplevelse og få den feedback de har brug for, for at komme videre med sin dag.

En SOS funktion fungerer således at der typisk er koblet et antal faste telefon numre, det kan være begge forældre, bedsteforældre eller større søskende. Når SOS kaldet aktiveres vil uret ringe i en slynge igennem alle de telefon numre indtil et af modtagerne svarer. Dermed er barnet sikret at komme i kontakt med en pårørende.

Børnene skal naturligvis instrueres i at bruge knappen med omhu 😊

 

7. Underholdning

Nogle avanceret GPS-Børneure, har indbygget belønningsfunktioner som giver forældrene mulighed for at sende belønning til børnene, det kan være hvis barnet opnår en bestemt aktivitetsniveau eller generelt en måde at vise anerkendelse mv..

Nogle gps-ure har derudover forskellige spilmuligheder og aktiviteter, som almindelige underholdende spil og matematik test.

Alt i alt, giver et GPS Børne ur, både forældre og barn mange muligheder både i forhold til kontakt, tryghed og underholdning. Det skal selvfølgelig nævnes at uret skal benyttes som et hjælpemiddel og ikke en kontrol og overvågningsenhed overfor barnet.